Jag heter Jeanette Andersson och är född 1980. Jag bor på landet i Barva, som ligger mellan Eskilstuna och Strängnäs.

Min stora kärlek till rasen började i början på 90-talet, då mina grannar hade en collie. Sami eller som han hette i stamtavlan Stardogs Veto. Han och jag blev världens bästisar, han var mitt allt. Han visste när jag slutade skolan då satt han på uppfarten på tomten och väntade på mig ❤ Jag och Sami hängde ihop jämt och jag var ofta ut och gick med honom. 

Sami

Sami

Så när jag blev vuxen och kunde skaffa min egen hund så fanns det bara en ras, självklart collie.

Jag åkte till Västerås på Rocklundautställningen för att se om det fanns någon uppfödare där. Jag träffade på Ulla som har Bermarks kennel, hon hade parat en tik så jag skulle höra av mig efter 1 månad. Men tiken hade gått tom, vilket jag är mycket tacksam för idag. För då fick jag ju Molly istället.

Jag hade ju sett fram emot den lilla valpen så mycket så jag ringde valphänvisningen, då fanns det bara sobelvalpar i 2 kullar i hela Sverige. Jag ringde den första, som dock inte hade kennelnamn, och där fick jag köpa min älskade lilla Molly. Molly blev ett riktigt lyckoköp, hon utvecklades till en riktig stabil och trevlig tik. Hon blev Korad och jag tog en kull valpar på henne, där jag behöll 2 hanar och sålde kullens enda tik på halvfoder.

Tyvärr fick Molly livmoderinflammation då hon var dräktig med sin andra kull så hon fick akut opereras för att klara hennes liv. Så då beslutade jag mig för att para hennes dotter, och där behöll jag en tik, Wilma.

Mitt stora intresse är att träna med mina hundar. Vi tränar sök, spår, lydnad och uppletande. Jag är väldigt tacksam för jag har så trevliga och duktiga träningskamrater som delar med sig av tips och man får många bra råd.

Någon gång ibland blir det också att vi åker på lite utställningar.

Något som ligger mig mycket varmt om hjärtat är mentaliteten. Jag är utbildad A-figurant.

När Eskilstuna Bk hade sitt årsmöte 2013 (för året 2012) så fick jag SBK's förtjänsttecken i Brons. Det var verkligen roligt att få.

Dela den här sidan